Składniki
1 op makaronu spaghetti2 małe cukinie1 papryka żółta1 papryka zielona2 cebule50 dag pieczarek2 pomidory1 puszka groszku konserwowego1 koncentrat pomidorowy (użyłam Madero z Biedronki)olej do smażeniasól, bazylia i cukier do smakuSposób przygotowania
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Warzywa umyć, osuszyć. Pieczarki pokroić w plasterki, cukinie w pół plasterki cebule w piórka, pomidory w większą kostkę a papryki w słupki. Warzywa pokolei porcjami przesmażyć na oleju.Wrzucić wszystkie usmażone warzywa i wlać do nich 1 - 1,5 szklanki wody. Przyprawić do smaku. Dodać koncentrat pomidorowy i wszystko dokładnie wymieszać. Pogotować razem ok 5 minut. Dodać odsączony groszek konserwowy i dokładnie wymieszać.Makaron układać porcjami na talerz i polać przygotowanym sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz