wtorek, 6 stycznia 2015

Warzywne spaghetti

Warzywne spaghetti




  • Składniki

     
    1 op makaronu spaghetti
    2 małe cukinie
    1 papryka żółta
    1 papryka zielona
    2 cebule
    50 dag pieczarek
    2 pomidory
    1 puszka groszku konserwowego
    1 koncentrat pomidorowy (użyłam Madero z Biedronki)
    olej do smażenia
    sól, bazylia i cukier do smaku
     
     
     

    Sposób przygotowania

     
    Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Warzywa umyć, osuszyć. Pieczarki pokroić w plasterki, cukinie w pół plasterki cebule w piórka, pomidory w większą kostkę a papryki w słupki. Warzywa pokolei porcjami przesmażyć na oleju.
     
    Wrzucić wszystkie usmażone warzywa i wlać do nich 1 - 1,5 szklanki wody. Przyprawić do smaku. Dodać koncentrat pomidorowy i wszystko dokładnie wymieszać. Pogotować razem ok 5 minut. Dodać odsączony groszek konserwowy i dokładnie wymieszać.
     
    Makaron układać porcjami na talerz i polać przygotowanym sosem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz