wtorek, 6 stycznia 2015

Ogórki z curry

Ogórki z curry
 
 
 
Składniki
 
2 kilogramy ogórków gruntowych
 
ZALEWA
 
1 litr wody
1 szklanka octu
2 szklanki cukru
1,5 łyżeczki soli
3 łyżki curry
 
Ponad to do każdego słoika
 
1 łyżka gorczycy
1 mała cebula
1 gałązka selera (liść)
 
 
Sposób przygotowania
 
Ogórki obrać i pokroić na ósemki. Włożyć do słoików. Do każdego słoika z ogórkami włożyć po 1 łyżce gorczycy, Pokrojonej i obranej 1 małej cebuli i po 1 gałązce selera. Wszystkie składniki na zalewę zagotować i gorącą zalać przygotowane ogórki w słoikach. Zakręcić i zapasteryzować ok 10 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz