poniedziałek, 23 marca 2015

Pierś z kurczaka z piekarnika

Czasami nie mam czasu stać przy garach. 
Zdarza się nawet, że chęci brak. 
Wtedy robię takie szybkie mięsko.
Zawsze się udaje i nie wymaga dużego wkładu pracy.
Zapraszam

Pierś z kurczaka z piekarnika 


Składniki
 
2 piersi z kurczaka
sól do smaku
1 łyżka pieprzu kolorowego
2 łyżki słodkiej papryki
3 łyżki oregano
 
 
Sposób przygotowania
 
Piersi opłukać pod bieżącą wodą. Osuszyć ręcznikiem papierowym. Posypać solą, kolorowym pieprzem, słodką papryką i na końcu oregano. Tak przygotowane mięso włożyć do rękawa do pieczenia mięsa. Zamknąć. Piec w piekarniku przez 30 - 40 minut w 200 st C. Po upieczeniu pociąć w skośne paski. Podawać z ulubionymi dodatkami.

9 komentarzy:

  1. Ja takie robię często na kanapki :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo ciekawy sposób na kurczaka;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jakie piekne kwiatki z marchewki, mięsko pyszne aż chce się jeśc

    OdpowiedzUsuń
  4. Pierś z piekarnika z ziołami aż mi się jeść zachciało

    OdpowiedzUsuń
  5. Ładnie wygląda i pewnie tak samo smakuje :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Super sposób, lubię takie przepisy gdzie jedzonko "robi się samo" - mięsko wygląda na pyszne i soczyste, wypróbuję u siebie :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.

    OdpowiedzUsuń