wtorek, 6 stycznia 2015

Andrutowe mini roladki

Andrutowe mini roladki

 
 
 
 

Składniki

 
250 g masła
1 opakowanie andrutów
3 opakowania ciasteczek Petit Beurre
1 szklanka cukru pudru
2 jajka
2 łyżki kakao
1 opakowanie budyniu czekoladowego
1 słoik dżemu z czarnej porzeczki



Sposób przygotowania

 
Masło roztopić i pozostawić do ostygnięcia. Następnie mikserem dobrze je wymieszać z cukrem pudrem. Cały czas ubijając dodać jajka, budyń (suchy proszek), kakao. na samym końcu dodać pokruszone herbatniki i dobrze wszystko razem wymieszać. Wafle andruty namoczyć za pomocą ściereczki do czasu zmiękczenia wafla. Na miękkiego wafla nakładać porcjami masę i zwijać w roladki. Odstawić do lodówki do ściągnięcia masy najlepiej na cała noc. Po wyjęciu kroić na mini roladki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz