wtorek, 6 stycznia 2015

Sałatka wiosenna

Surówka wiosenna 

 
 
 

Składniki

 
1 sałata
3 pomidory
1/2 czerwonej papryki
1 pęczek szczypiorku
4 ogórki gruntowe
1 pęczek rzodkiewek

SOS
4 łyżki oleju
3 łyżki octu winnego
sól, pieprz, cukier do smaku




Sposób przygotowania

 
Sałatę umyć, osuszyć, porwać na mniejsze kawałki. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki. Ogórki obrać ze skórki. Pomidory, paprykę, rzodkiewki i ogórki pokroić na większe kawałki. Szczypiorek posiekać. Wszystkie warzywa razem wymieszać.
 
Składniki na sos razem dokładnie wymieszać.
 
Warzywa polać sosem na chwilę przed podaniem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz