wtorek, 6 stycznia 2015

Wieprzowina słodko-kwaśna

Wieprzowina słodko-kwaśna 





  • Składniki


    0,5 kg łopatki pokrojonej w większą kostkę
    1 op przyprawy  "Wieprzowina słodko-kwaśna"
    1 op makaronu ryżowego
    0,5 szklanki oliwy
    0,5 szklanki ciemnego sosu sojowego
    1 łyżka miodu
    1 łyżeczka chili


    Sposób przygotowania

     
    Z oliwy, sosu sojowego, przyprawy , miodu i chili zrobić marynatę. Włożyć do niej mięso i marynować najlepiej całą noc. Na rozgrzanej patelni smażyć zamarynowane mięso dolewając wody - do czasu, aż mięso będzie miękkie. Powstały sos zagęścić zawiesiną z mąki i wody. Makaron przyrządzić wg przepisu na opakowaniu. Makaron podawać z mięsem i sosikiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz