wtorek, 6 stycznia 2015

Rolada serowa z papryką i pieczarkami

Rolada serowa z papryką i pieczarkami

 


  • Składniki

     
    30 dag żółtego sera w kostce
    30 dag pieczarek
    1 mała cebulka

    1 papryka konserwowa
    12, 5 dag masła 82%
    2 kostki po 100 g serka topionego Hochland śmietankowego
    1 pęczek natki pietruszki
    sól, pieprz do smaku



  • Sposób przygotowania

     
    Ser włożyć do garnka z gorącą wodą na 5 - 10 minut. Do momentu aż będzie miękki ale nie lejący. Cebulkę obrać, posiekać. Pieczarki oczyścić, pokroić. Usmażyć razem z cebulką. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Natkę umyć, osuszyć, posiekać. Paprykę pokroić w kostkę.
     
    W miseczce utrzeć miękkie masło z serkami topionymi. Dodać usmażone, ostudzone pieczarki i natkę oraz paprykę.
     
    Ser wyjąć z wody o rozwałkować.
     
    Masę równomiernie rozsmarować na serze.
     
    Zwinąć w roladę.
     
    Powstałą roladę zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki do schłodzenia.
     
    • Rady

       
      Koniecznie używać do masy normalnego masła 82 % bo wtedy masa po schłodzeniu nie będzie wypływać.

      Kostkę sera można włożyć do mikrofali i podgrzewać pod przykryciem do rozmiękczenia sera.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz