wtorek, 6 stycznia 2015

Krokiety z nadzieniem porosołowym

Krokiety z nadzieniem porosołowym
 
 
 
 
Składniki
 
 
CIASTO
 
3 szklanki wody
4 szklanki mąki
3 jajka
olej do smażenia
 
FARSZ
 
ok 0,5 kilograma oddzielonego od kości mięsa z bulionu, rosołów
1 cebula
2 jajka
sól, pieprz do smaku
 
PONAD TO
 
4 jajka
bułka tarta do obtoczenia krokietów
olej do smażenia
 
 
Sposób przygotowania
 
 
CIASTO
 
Wodę, mąkę i jajka dokładnie razem wymieszać. Z tak przygotowanego ciasta smażyć naleśniki na rozgrzanym oleju.
 
FARSZ
 
Mięso zmielić razem z cebulą. Następnie do zmielonego mięsa dodać jajka. Doprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie razem wymieszać. 
 
Każdy naleśnik przesmarować przygotowanym farszem i zwinąć w krokieta. Obtaczać w jajku i bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz