wtorek, 6 stycznia 2015

Roladki z karkówki

Roladki z karkówki

 

  • Składniki

     
    4 plastry karkówki
    1 ogórek kiszony
    1 cebulka
    1 kromka czerstwego chleba
    sól 
    pieprz
    musztarda
    10 dag margaryny do smażenia
     
  •  

    Sposób przygotowania

     
    Plastry karkówki rozbić jak kotlety. Ogórek przekroić wzdłuż na 4 części. Cebulkę obrać, pokroić w piórka. Chleb pokroić na mniejsze paski.
     
    Każdy plaster karkówki posmarować musztardą, posypać solą i pieprzem do smaku ( od wewnętrznej strony ). Na tym poukładać kawałek ogórka, cebulki i chleba.
     
    Każdą porcję mięsa zwinąć w roladkę. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Dobrze roladki opiec a następnie podlać wodą. Gdy płyn odparuje podlać znowu. Smażyć do miękkości ok 50 min.
     
    Z soku który powstanie ze smażenia mięsa można zrobić pyszny pieczeniowy ciemny sos ( im bardziej mięso przypieczemy tym sos będzie ciemniejszy )

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz