wtorek, 6 stycznia 2015

Strzępiasta sałatka z sosem czosnkowym

Strzępiasta sałatka z sosem czosnkowym
 
 
 
Składniki
 
1 główka sałaty strzępiastej
4 pomidory
1 długi ogórek zielony wąż
6 jajek 
1 pęczek koperku
1 pęczek rzodkiewek
1 mały jogurt naturalny
2 łyżki majonezu
2 ząbki czosnku
sól do smaku
 
 
Sposób przygotowania
 
Sałatę opłukać, wysuszyć. Porwać na małe kawałki. Pomidory umyć, pokroić w kostkę. Ogórka obrać i również pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, pokroić w kostkę. Rzodkiewki umyć, pokroić na pół plasterki. Koperek opłukać, posiekać. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Jogurt naturalny, majonez, czosnek i sól razem ze sobą połączyć. Wszystkie składniki sałatki wymieszać ze sobą. Krótko przed podaniem polać sosem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz