wtorek, 6 stycznia 2015

Chrupka sałatka z kiełkami

Chrupka sałatka z kiełkami
 
 



 
 
Składniki
 
1 sałata lodowa
50 g mieszanki kiełków
2 pomidory
6 ogórków konserwowych
1 puszka groszku konserwowego
1 puszka czerwonej fasolki
1 ser feta ( niebieska )
sos vinegret
oliwa z oliwek
 
 
Sposób przygotowania
 
Sałatę porwać na mniejsze kawałki. Pomidory, ogórki i fetę pokroić w kostkę. Groszek i fasolkę osączyć z zalewy. Ogórki, pomidory, groszek i fasolkę razem wymieszać. W misce układać warstwami: sałata, ogórki z pomidorami, groszkiem i fasolką, kiełki i feta. Czynność powtórzyć. Na samym końcu polać wszystko sosem vinegret i oliwą z oliwek.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz