wtorek, 6 stycznia 2015

Kostka kokosowa

Kostka kokosowa
 
  
 
 
Składniki
 
 
CIASTO
 
3 jajka
1 szklanka cukru
1,5 szklanki mąki pszennej
0,5 kostki masła lub margaryny
1 łyżeczka proszku do pieczenia
 
MASA
 
0,5 kostki masła
2 łyżki kwaśnej śmietany 18 %
3/4 szklanki cukru
10 dag wiórek kokosowych
 
 
Sposób przygotowania
 
Ciasto ucierać dodając po kolei : masło lub margarynę , jajka , cukier i na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dobrze wyrobić. Ciasto przełożyć do blaszki wyłożonej pergaminem. Piec 20 minut w 160-180 st C. 
Wszystkie składniki na masę przełożyć do rondelka i rozpuścić, wymieszać. Gotową masę wylać na podpieczony spód i piec jeszcze razem kolejne 20 minut. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz