wtorek, 6 stycznia 2015

Rolada boczkowa mocno czosnkowa

 

Rolada boczkowa mocno czosnkowa

 
 


  • Składniki

     
     
    1,2 kg boczku surowego
    1 główka czosnku
    sól, pieprz, vegeta do smaku
    tłuszcz do obsmażenia
    woda do podlania mięsa
     
  •  
  •  

    Sposób przygotowania

     
    Boczek (jeżeli jest dosyć gruby) przeciąć na pół ale nie docinać do końca. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę.
     
    Mięso oprószyć solą, pieprzem i vegetą do smaku. Posmarować całe rozgniecionym czosnkiem. Zwinąć w roladę.
     
    Roladę związać sznurkiem lub spiąć szpilkami do rolad. Następnie obsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym tłuszczu i podlać wodą. Próżyć do miękkości ok 1 godziny.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz