wtorek, 6 stycznia 2015

Mini omlecik

Pora na śniadanko :)

Mini omlecik 






  • Składniki

     
    3 jajka
    3 łyżki mąki pszennej
    3 łyżki wody 
    sól do smaku
    10 dag pieczarek
    1 mała cebulka
    15 dag szynki konserwowej
    10 dag startego żółtego sera
    ketchup
    olej do smażenia
     

    Sposób przygotowania

     
    Cebulę obrać, drobno pokroić. Pieczarki oczyścić, pokroić i przesmażyć z cebulką. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Szynkę pokroić w kostkę. Jajka wbić do miseczki, dobrze roztrzepać ( jak na jajecznicę ), dodać mąkę, wodę i sól do smaku. Dobrze wymieszać. Masę jajeczną wylać na rozgrzanym oleju na patelni. Gdy jedna strona się zrumieni obrócić na drugą i na nią położyć pieczarki, szynkę i posypać startym serem. Przykryć. Smażyć pod przykryciem do stopienia sera. Wyjąć na talerz. Polać ketchupem. Podawać gorące.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz