wtorek, 6 stycznia 2015

Mielone z pieczarkami i papryką z serową niespodzianką

Mielone z pieczarkami i papryką z serową niespodzianką

 
 
 



  • Składniki

     
    500 g mielonego
    1 mała papryka czerwona
    500 g pieczarek
    1 cebulka
    15 dag żółtego sera w kawałku
    1 jajko
    1 czerstwa bułka
    3 ząbki czosnku
    sól, pieprz, vegeta, majeranek do smaku
    bułka tarta
    smalec do smażenia



    Sposób przygotowania

     
    Bułkę namoczyć, osączyć. Mielone przełożyć do miski, dodać do niego odciśniętą bułkę, jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojoną w kostkę paprykę, Pieczarki oczyścić, pokroić w mniejsze kawałki i podsmażyć. Ostudzić i dodać do mięsa. Dokładnie wymieszać i dodać do smaku przyprawy. Wymieszać ponownie.
     
    Ser pokroić w większą kostkę. Brać kostkę sera i porcję mięsa i mięsem obtoczyć ser. Formować klopsiki.
     
    Każdego klopsika obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym smalcu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz