wtorek, 6 stycznia 2015

Krokiety inne niż wszystkie

Krokiety inne niż wszystkie

 



  • Składniki

     
     
    CIASTO
     
    2 szklanki wody
    2 szklanki mąki
    2 jajka
    szczypta soli
    olej do smażenia

    NADZIENIE

     
    6 cienkich parówek
    30 dag kapusty kwaszonej
    1 łyżka skwarek
    12 plasterków sera topionego

    PONADTO

     
    jajko do panierki
    bułka tarta do panierki
    olej do smażenia
    ketchup




    Sposób przygotowania

     
    CIASTO Wszystkie składniki wrzucić do miski i dokładnie wymieszać mikserem.
     
    Smażyć na niewielkiej ilości oleju z obu stron.
     
    W między czasie ugotować kapustę. Odcedzić, dodać skwarki i wymieszać. Parówki poprzekrawać na pół.
     
    Na każdy naleśnik nakładać plasterek sera, porcję kapusty i połowę parówki. Zwinąć w krokieta. Obtoczyć w roztrzepanym jajku a następnie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano. Podawać ciepłe polane ketchupem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz