wtorek, 6 stycznia 2015

Chińszczyzna

Chińszczyzna

 
 
 


  • Składniki

     
    2 woreczki ryżu
    2 piersi z kurczaka
    1 op mrożonej mieszanki chińskiej (warzywa)
    2 fixy do potrawy chińskiej
    olej do smażenia
    słodka papryka
    sól



  • Sposób przygotowania

     
    Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Piersi umyć, oczyścić, pokroić na małe kawałki. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na nim piersi. Oprószyć je solą i słodką papryką. Zdjąć z patelni.
     
    Na tym samym tłuszczu (jak będzie mało to można dolać oleju) usmażyć warzywa ok 10 minut. Podlać wodą i dusić jeszcze 10 minut , aż warzywa będą miękkie. Dodać usmażone piersi. Fixy rozrobić wg przepisu na opakowaniu. Wlać do warzyw i dobrze wymieszać. Podawać z ryżem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz