wtorek, 6 stycznia 2015

A'La Mielone

Świetny sposób na wykorzystanie czerstwego chleba.


A'La Mielone

  




  • Składniki

     
    1 czerstwy chleb
    2 jajka
    sól
    wegeta
    pieprz
    majeranek
    1 cebula
    1 mini kostka czosnek
    mleko do namoczenia chleba
    bułka tarta do obtoczenia kotletów
    smalec do smażenia
     
  •  
  •  
  •  

    Sposób przygotowania

     
    Chleb namoczyć 5 minut w mleku. Dobrze odcisnąć.
     
    Odciśnięty chleb zmielić w maszynce do mielenia mięsa razem z cebulką. Dodać do zmielonego chleba sól, pieprz, wegetę, majeranek do smaku, jajka i rozkruszoną kosteczkę czosnku. Wszystko dobrze razem wymieszać.
     
    Z masy formować mielone, obtoczyć je w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym smalcu z obydwu stron na złoty kolor

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz