wtorek, 6 stycznia 2015

Ryba Po Parysku

Ryba Po Parysku





Składniki

 
1 kg fileta z mintaja
0,5 kg cebuli
1 słoik ogórków konserwowych
sól, pieprz do smaku
jajko
bułka tarta
olej do smażenia

ZALEWA

2 szkl wody
0,5 szkl oleju
0,5 szkl octu
2 łyżki cukru
5 łyżek ketchupu pikantnego
1 słoiczek koncentratu pomidorowego
ziele angielskie
liść laurowy
sól do smaku




Sposób przygotowania

 
Rybę rozmrozić, pokroić na mniejsze kawałki. Posypać solą i pieprzem. Panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju. Wszystkie składniki zalewy zagotować.Cebule pokroić w półksiężyce a ogórki w plasterki.W naczyniu układać na przemian rybę, cebulę i ogórki.Zalać gorącą zalewą i odstawić do przegryzienia ( najlepiej na całą noc )

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz