wtorek, 6 stycznia 2015

Roladki ze schabu z brokułami, serem i marchewką

Roladki ze schabu z brokułami, serem i marchewką
 
 



Składniki

4 plastry schabu bez kości
4 plasterki sera ementaler
1 mała marchewka
1 mała różyczka brokuła
1 łyżka masła
sól
pieprz
vegeta
1 jajko
bułka tarta
tłuszcz do smażenia
 
 

Sposób przygotowania

Brokuła i marchewkę ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić.

Plastry schabu rozbić tłuczkiem do mięsa. Posypać solą, pieprzem i vegetą do smaku. Posmarować masełkiem. Na każdym schabiku ułożyć plaster sera, kawałek marchewki i kawałek brokuła. Zwinąć w roladkę. Można spiąć wykałaczką lub szpilką do rolad.

Roladki obtoczyć w roztrzepanym jajku a następnie w bułce tartej. Smażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym tłuszczu.

Przed podaniem pamiętać o wyjęciu wykałaczek

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz