wtorek, 6 stycznia 2015

Pomidorowe jajeczka

Pomidorowe jajeczka


  •  


  • Składniki

     
    8 jajek
    1 łyżeczka musztardy
    1/2 pęczka zielonej pietruszki
    3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    4 łyżki + 1 łyżeczka majonezu
    1 łyżeczka masła
    szczypta soli


    Sposób przygotowania

     
    Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać. Przekroić na pół.
    Żółtka oddzielić od białek i włożyć do miseczki. Dodać do nich musztardę, posiekaną natkę, sól do smaku, 1 łyżeczkę koncentratu pomidorowego, masło i 1 łyżeczkę majonezu. Wszystko razem bardzo dokładnie wymieszać na jednolitą masę.
    Tak przygotowaną masą nadziewać połówki jajek.
    Z 4 łyżek majonezu i 2 łyżeczek koncentratu pomidorowego zrobić sos. Powstałym sosem polać nadziane jajeczka.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz