wtorek, 6 stycznia 2015

Karkówka w pomidorach z maggi

Karkówka w pomidorach z maggi

 
 
 

Składniki

 
 
1 kg karkówki
0,5 kg pieczarek
1 czerwona papryka
1 cebula
sól, pieprz, vegeta

SOS

1 słoik koncentratu pomidorowego (ja użyłam Madero z Biedronki)
6 łyżek maggi w płynie
4 łyżki octu
5 łyżek cukru
1 szklanka wody



Sposób przygotowania

 
 
Mięso pokroić w plasterki. Pieczarki pokroić w plasterki i przesmażyć. Cebulę pokroić w piórka a paprykę w słupki. Plasterki karkówki posypać solą i pieprzem a następnie przekładać w naczyniu żaroodpornym na przemian z warzywami.
 
Wszystkie składniki na zalewę razem zagotować. Gorącą zalewą zalać mięso z warzywami. Wierzch posypać vegetą. Piec w piekarniku pod przykryciem przez 1 godzinę w 180 st C.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz