wtorek, 6 stycznia 2015

Chlebek żytnio-razowy

Chlebek żytnio-razowy
 
 


  • Składniki

     
    500 gram mąki żytniej razowej
    50 gram drożdży
    500 ml wody
    4 łyżki ziaren słonecznika
    4 łyżki siemienia lnianego
    4 łyżki płatków owsianych górskich
    1 łyżeczka soli


    • Sposób przygotowania

       
      Drożdże rozrobić w niewielkiej ilości letniej wody. Wszystkie suche składniki włożyć do miski. Przemieszać. Gdy drożdże zaczną rosnąć przełożyć je do miski z suchymi produktami. Dodać wodę. Wszystko dobrze wyrobić. (Ciasto będzie się kleić ale tak ma być). Przełożyć je do wysmarowanej tłuszczem keksówki. Piec 60 minut w 200 st C.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz