wtorek, 6 stycznia 2015

Drobiowa wariacja

Drobiowa wariacja

 
 


  • Składniki

     
    2 piersi z kurczaka
    2 plastry żółtego sera 1 cm
    2 małe pomidory
    4 ogórki konserwowe
    1/2 czerwonej papryki
    4 łyżki majonezu
    2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    sól, pieprz do smaku
    bułka tarta do panierki
    2 jajka do panierki
    tłuszcz do smażenia



  • Sposób przygotowania

     
    Piersi z kurczaka rozbić, posolić, popieprzyć. Obtoczyć w jajku a następnie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.
     
    Plastry sera obtoczyć w jajku a następnie w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron .
     
    Pomidory, paprykę i ogórki pokroić w kostkę. Dać do miseczki i dobrze wymieszać (nie solić).
     
    Majonez z koncentratem wymieszać.
     
    Kurczaka ułożyć na talerzu. Na każdym ułożyć plaster sera.
     
    Na ser położyć sałatkę.
     
    Wszystko polać sosem z majonezu i koncentratu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz