wtorek, 6 stycznia 2015

Jajecznica z pomidorami

Jajecznica z pomidorami



 

Składniki

 
 
6 jajek
4 łyżki śmietanki 18 %
2 pomidory
1 łyżka masła
sól, pieprz do smaku
1 łyżeczka cukru




Sposób przygotowania

 
Pomidory umyć, pokroić w kostkę. (Można sparzyć i obrać ze skórki). Na patelni rozgrzać masło i usmażyć na nim pomidory (do czasu, aż zaczną się rozpadać i część soku wyparuje).
 
Jajka wbić do miseczki. Dodać do nich sól, pieprz, cukier i śmietankę. Dobrze wszystko razem wymieszać.
 
Do pomidorów wlać masę jajeczną i smażyć do ścięcia się jajek.
 
  • Rady

     
    Przed podaniem można posypać wierzch posiekanym szczypiorkiem.

    Do zaostrzenia smaku można dodać 1 łyżeczkę koncentratu pomidorowego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz