wtorek, 6 stycznia 2015

Zimne pieczone jabłuszko

Zimne pieczone jabłuszko

 
 

  • Składniki

     
    1 op biszkoptów okrągłych
    2 jogurty Jogobella (400 ml) o smaku pieczone jabłko 
    1 jabłko
    1 galaretka cytrynowa
    1 galaretka wiśniowa
    2 łyżki żelatyny




    Sposób przygotowania

     
     
    Galaretki rozpuścić wg przepisu na opakowaniu z tym że do galaretki cytrynowej dodać 2 łyżki żelatyny. Ostudzić. Jabłko obrać, pokroić w talarki. Na dno naczynia wyłożyc biszkopty. Jogurty wymieszać z tężejącą galaretką cytrynową. Wylać na biszkopty. Na to poukładać talarki jabłka. Na jabłka wylać tężejącą galaretkę wiśniową. Odstawić do całkowitego stężenia.

    Ja użyłam kwadratowej formy ale można użyć tortownicę.

    Można użyć dowolnego smaku jogurtu i dowolnych smaków galaretek.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz