Składniki
1 op biszkoptów okrągłych2 jogurty Jogobella (400 ml) o smaku pieczone jabłko1 jabłko1 galaretka cytrynowa1 galaretka wiśniowa2 łyżki żelatyny
Sposób przygotowania
Galaretki rozpuścić wg przepisu na opakowaniu z tym że do galaretki cytrynowej dodać 2 łyżki żelatyny. Ostudzić. Jabłko obrać, pokroić w talarki. Na dno naczynia wyłożyc biszkopty. Jogurty wymieszać z tężejącą galaretką cytrynową. Wylać na biszkopty. Na to poukładać talarki jabłka. Na jabłka wylać tężejącą galaretkę wiśniową. Odstawić do całkowitego stężenia.Ja użyłam kwadratowej formy ale można użyć tortownicę.Można użyć dowolnego smaku jogurtu i dowolnych smaków galaretek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz