środa, 8 lipca 2015

Zupa pomidorowa

Uwielbiam <3

Zupa pomidorowa




Składniki
3 litry wody
1 porcja rosołowa
1 pęczek włoszczyzny
1 koncentrat pomidorowy
sól do smaku
1/4 szklanki słodkiej śmietanki 18 %
Sposób przygotowania
Porcję rosołową opłukać, włożyć do garnka i zalać wodą. Wstawić na gaz. Gdy zaczną pojawiać się szumy zebrać je łyżką. Włoszczyznę obrać, opłukać. Dodać do gotującej się porcji rosołowej. Doprawić do smaku solą. Gotować razem do czasu aż warzywa będą miękkie. Następnie z wywaru wyjąć warzywa i porcję rosołową. Dodać do niego koncentrat pomidorowy. Doprawić do smaku solą. Zupę zagęścić mieszaniną mąki i wody. Zagotować. Wyłączyć gaz i połączyć zupę ze słodką śmietanką. Wymieszać. Podawać na gorąco z makaronem, ryżem lub lanymi kluseczkami.


Zupa podana na Porcelanie Bogucice .

2 komentarze: