czwartek, 9 lipca 2015

Tagliatelle z sosem warzywnym i jarmużem

A na obiad makaron :)

Tagliatelle z sosem warzywnym i jarmużem


Składniki
 
200 g makaronu tagliatelle
1 garść jarmużu
1 cukinia
2 pomidory
1 czerwona papryka
2 ząbki czosnku
1/2 szklanki wody
3 łyżki koncentratu pomidorowego
olej do smażenia
sól do smaku
 
 
Sposób przygotowania
 
Makaron ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Warzywa opłukać, osuszyć. Cukinię pokroić w pół plastry, pomidory w kostkę a paprykę w paski. Na rozgrzanym oleju smażyć kolejno warzywa. Usmażony jarmuż odłożyć. Resztę warzyw przełożyć do garnka. Wlać wodę, dodać koncentrat pomidorowy, czosnek przeciśnięty przez praskę i doprawić do smaku solą. Wymieszać. Pogotować razem 3 minuty na wolnym ogniu. Porcje makaronu nakładać na talerz. Polać sosem warzywnym i na wierzchu posypać jarmużem.

Makaron podany na talerzu od Porcelany Bogucice


3 komentarze: