środa, 9 stycznia 2019

Pasta z awokado

Dzień dobry :)

Kochani dzisiaj mam dla Was przepis na pastę z awokado inaczej zwaną gucamole.
Szczerze to ja za awokado nie przepadam, za to mój mąż uwielbia.
A u Was jak to jest ?
Lubicie awokado czy nie za bardzo ? 

 Pasta z awokado



Składniki
 
3 awokado
1/2 czerwonej cebuli
1 pomidor
1/2 pęczka natki pietruszki
sok z 1 limonki
1 ząbek czosnku
sól do smaku
pieprz do smaku
chilli do smaku
 
 
Sposób przygotowania
 
Awokado przekroić na pół. Wyjąć pestkę. 
Miąższ oddzielić od skórki i przełożyć do miski. 
Dokładnie rozgnieść widelcem na jednolita papkę. 
Cebulę obrać, i razem z pomidorem pokroić w kostkę i dodać do awokado. 
Pietruszkę posiekać. 
Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. 
Pietruszkę i czosnek dodać do awokado. 
Doprawić do smaku solą, pieprzem i chilli. 
Dodać sok z limonki i dobrze razem wszystko wymieszać. Przechowywać w lodówce. 
Najlepiej smakuje z chrupiąca bagietką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz