środa, 12 sierpnia 2015

Sałatka z fasolką szparagową

Kochani moi dzisiaj bez rozpisywania się.
Więc zapraszam do lektury :)

Sałatka z fasolką szparagową




Do przygotowania sałatki użyłam
 
1 puszka (400 g) fasolki szparagowej
1 puszka (165 g) kukurydzy konserwowej z chili
200 g groszku konserwowego
2 mniejsze pomidory
1 zielony ogórek
1 czerwona papryka
1 mała czerwona cebula
1/2 pęczka rzodkiewki
sól do smaku
oliwa z oliwek
 
 
Zrobiłam następująco
 
Fasolkę, kukurydzę i groszek odsączyć z zalewy i przełożyć do miski.Pomidory pokroić w kostkę. Ogórka opłukać i razem ze skórką pokroić na pół plasterki. Paprykę pokroić w mniejsze kawałki. Rzodkiewki w plasterki a cebulę w piórka. Pokrojone warzywa przełożyć do miski z fasolką. Posolić do smaku, polać oliwą z oliwek. Dobrze wszystko razem wymieszać. Przed podaniem schłodzić. Podawać z ulubionym pieczywem.

6 komentarzy:

  1. Miseczka takiej pysznej sałatki spokojnie może zastąpić letni obiad!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dokładnie :) Szczególnie, że w takie upały jak dziś niektórzy nie mają zdrowia, żeby stać w kuchni przy garach :)

      Usuń
  2. Jakiś czas temu mój organizm tak domagał, że kukurydzy z puszki, że musiałam ją non stop jeść:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Na obiad idealna, z powodzeniem z resztą może go całkowicie zastąpić :) Pyszna propozycja

    OdpowiedzUsuń