poniedziałek, 8 czerwca 2015

Mielone z papryką

Na obiadek polecam mielone :)

Podane na pięknej Porcelanie Bogucice 

Mielone z papryką



Składniki
0,5 kilograma mięsa mielonego wieprzowo - wołowego
1 czerwona papryka
1 czerstwa bułka
6 pieczarek
2 jajka
3 ząbki czosnku
2 łyżki majeranku 
sól do smaku
pieprz do smaku
bułka tarta ze złocistym lnem mielonym Oleofarm
tłuszcz do smażenia
Sposób przygotowania
Czerstwą bułkę namoczyć w wodzie a następnie odcisnąć. Pieczarki, opłukać, pokroić w mniejsze kawałki a następnie przesmażyć na tłuszczu. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Paprykę opłukać, wykroić gniazdo nasienne i pokroić w niezbyt dużą kostkę. Mięso mielone przełożyć do miski. dodać do niego paprykę, odciśniętą bułkę, pieczarki, jajka, czosnek i przyprawy. Dobrze wszystko razem wymieszać. Z masy mięsnej formować kulki, następnie je spłaszczyć. Obtoczyć w bułce tartej ze złocistym lnem mielonym Oleofarm i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano. Dobrze smakują na ciepło i na zimno.

Bułkę tartą ze złocistym lnem mielonym możecie zakupić na www.olejeswiata.pl

2 komentarze: