piątek, 12 czerwca 2015

Lemoniada rabarbarowa

Dzień dobry :)
Nie wiem jak u Was ale u mnie od rana upał niesamowity :)
W taki dzień zawsze chce się duuużo pić.
Dlatego też proponuję Wam kochani lemoniadkę :)
Idealna na upały :)

Lemoniada rabarbarowa


Składniki
 
1 kilogram rabarbaru 
1,5 szklanki cukru
skórka otarta z 1 cytryny
sok z 1 cytryny
2 szklanki wody
2 szklanki wody gazowanej
lód
 
 
Sposób przygotowania
 
Rabarbar umyć, pokroić na mniejsze kawałki, przełożyć do garnka, zasypać cukrem, dolać 2 szklanki wody, dodać otartą skórkę z cytryny i wstawić na gaz. Zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować dalej 30 minut. Po tym czasie przecedzić i dodać sok z cytryny. Przed podaniem dolać wodę gazowaną. Podawać najlepiej schłodzone lub z kostkami lodu.

6 komentarzy: