poniedziałek, 9 listopada 2015

Migdałowe ciasteczka z patelni

Dzień dobry :)
Przy poniedziałku mam dla Was coś małego i słodkiego :)
Ciasteczka :)
Dziecinnie proste w przygotowaniu.
Zapraszam :)

Migdałowe ciasteczka z patelni





Składniki
2 szklanki mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3/4 szklanki cukru
2 łyżeczki cukru waniliowego
2 jajka
125 g margaryny
kilka kropel olejku migdałowego
garść migdałów
olej do smażenia
Sposób przygotowania
Migdały sparzyć, obrać ze skórki a następnie posiekać. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać cukier, cukier waniliowy, jajka, miękką margarynę, olejek migdałowy oraz posiekane migdały. Wszystko razem dobrze zagnieść. Z ciasta, w rękach uformować małe ciasteczka. Smażyć je na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Po zdjęciu z patelni wyłożyć na ręcznik papierowy, żeby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Pozostawić do ostygnięcia.

1 komentarz: