poniedziałek, 17 listopada 2014

Muffiny z warzywami

Tym razem z innej beczki.
Firma IGLOTEX ogłosiła konkurs dla blogerów.
Wasza babeczka zakwalifikowała się.
Dostałam paczki pysznych warzyw na patelnię wszelkiego rodzaju.
No i miałam z tego coś wyczarować.
Do głowy wpadało mnóstwo pomysłów ale w końcu wybrałam ten, który Wam tu prezentuję.
Zachęcam Was do wypróbowania produktów firmy IGLOTEX 
oraz do oddawania głosów w konkursie na moje danie - już niedługo podeślę linka do głosowania.
Sponsor dla głosujących przewidział nagrody więc kochani do dzieła :)

Muffiny z warzywami



Składniki
1,5 szklanki mąki pszennej
3 łyżki oleju
4 łyżki kwaśnej śmietany 18 %
0,5 szklanki mleka
0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 jajko
0,5 łyżeczki soli
1 opakowanie mrożonki "Warzywa na patelnię po polsku" IGLOTEX
1 łyżeczka ziół prowansalskich
olej do smażenia
sól do smaku
Sposób przygotowania
Olej rozgrzać na patelni. Przełożyć "Warzywa na patelnię po polsku" IGLOTEX. Usmażyć na pół miękko dodając sól do smaku i zioła prowansalskie. Pozostałe składniki przełożyć do miski i dokładnie razem wyrobić na jednolite ciasto. Do papilotek od muffinek przełożyć łyżkę ciasta, na to nakładać warzywa i przykryć wszystko dwiema łyżkami ciasta. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 25 - 30 minut w 180 st C. Smakują na ciepło jak i na zimno. Można przed podaniem polać na wierzchu ketchupem, sosem czosnkowym lub innym ulubionym sosem.

1 komentarz: