Dzień dobry :)
Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszny grillowany camembert z orzechami i miodem.
Taki smakołyk umili Wam ponure, jesienne popołudnia.
Do przygotowania w kilka minut, gdy tylko najdzie ochota na coś dobrego :)
Camembert z orzechami i migdałami w miodzie
Składniki
2 sery camembert
4 łyżki orzechów włoskich
4 łyżki migdałów
1 łyżka rodzynek
1 łyżka miodu
1 łyżka oleju
sok z 1/2 cytryny
Sposób przygotowania
Orzechy
i migdały pokroić nożem na drobniejsze kawałki. (W krojeniu pomógł mi nóż firmy Ambition z serii Pure Line). Przełożyć na patelnię.
Dodać rodzynki, olej, miód i sok z cytryny. Podgrzewać do czasu, aż
wszystkie składniki się połączą i zaczną brązowieć (cały czas
mieszając). Sery usmażyć z dwóch stron na patelni grillowej. Przełożyć
na talerz. Na wierzchu ułożyć ciepłe orzechy i migdały z miodem. Podawać
bezpośrednio po przygotowaniu.
#myAmbition
W sklepie DAJAR na hasło ZŁOTA-JESIEŃ otrzymacie 10% zniżki na produkty Ambition (zniżka obowiązuje do 31.12.2017 r. )
Oj, jak lubię.
OdpowiedzUsuńA dawno nie robilłam - apetyczne przypomnienie!
:)
:) Serdecznie pozdrawiam moją imienniczkę :)
UsuńPycha!
OdpowiedzUsuńPlanowałam na dziś taki, tylko zamiast miodu, żurawina, ale chyba jednak się skuszę na to <3. Nie jest za słodkie?Bo później będą robić deser i nie chcę, żeby słodycz zdominowała...
OdpowiedzUsuń