Dzień dobry :)
Po przerwie wracam tu do Was.
Kochani chyba wszyscy lubią jabłka.
Dlatego też moja dzisiejsza propozycja będzie z nimi związana.
Jabłko zapiekane z miodem i rodzynkami.
Szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne.
Zapraszam :)
Jabłka zapiekane z rodzynkami i cynamonem
Składniki
4 jabłka
4 łyżki rodzynek
4 łyżki płynnego miodu
2 łyżki masła
4 łyżki soku pomarańczowego
cynamon
Sposób przygotowania
Jabłka umyć, osuszyć. Przekroić na połówki (tak jak do faszerowanych, żeby na blaszkę układać stroną z ogonkiem) i wydrążyć środki. Ułożyć na blaszce. Do każdego jabłka nałożyć rodzynki oraz masło. Polać miodem i sokiem pomarańczowym. Na końcu posypać cynamonem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 20 - 30 minut w 180 st C. Można podawać i na ciepło i na zimno.
Jabłko podane na talerzu od Porcelana Bogucice .
Uwielbiam takie jabłuszka :-)
OdpowiedzUsuńMniam....uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńcałe wieki nie jadłam pieczonych jabłek... kojarza mi się z dzieciństwem :)
OdpowiedzUsuń