Składniki
8 jajek
1 łyżeczka musztardy
1/2 pęczka zielonej pietruszki
3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
4 łyżki + 1 łyżeczka majonezu
1 łyżeczka masła
szczypta soli
Sposób przygotowania
Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać. Przekroić na pół.
Żółtka oddzielić od białek i włożyć do miseczki. Dodać do nich musztardę, posiekaną natkę, sól do smaku, 1 łyżeczkę koncentratu pomidorowego, masło i 1 łyżeczkę majonezu. Wszystko razem bardzo dokładnie wymieszać na jednolitą masę.
Tak przygotowaną masą nadziewać połówki jajek.
Z 4 łyżek majonezu i 2 łyżeczek koncentratu pomidorowego zrobić sos. Powstałym sosem polać nadziane jajeczka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz