Czasami nie mam czasu stać przy garach.
Zdarza się nawet, że chęci brak.
Wtedy robię takie szybkie mięsko.
Zawsze się udaje i nie wymaga dużego wkładu pracy.
Zapraszam
Pierś z kurczaka z piekarnika
Składniki
2 piersi z kurczaka
sól do smaku
1 łyżka pieprzu kolorowego
2 łyżki słodkiej papryki
3 łyżki oregano
Sposób przygotowania
Piersi opłukać pod bieżącą wodą. Osuszyć ręcznikiem papierowym. Posypać solą, kolorowym pieprzem, słodką papryką i na końcu oregano. Tak przygotowane mięso włożyć do rękawa do pieczenia mięsa. Zamknąć. Piec w piekarniku przez 30 - 40 minut w 200 st C. Po upieczeniu pociąć w skośne paski. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Ja takie robię często na kanapki :-)
OdpowiedzUsuńSmaczne mięsko. :)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy sposób na kurczaka;)
OdpowiedzUsuńNa kanapki też bedzie idealna
OdpowiedzUsuńJakie piekne kwiatki z marchewki, mięsko pyszne aż chce się jeśc
OdpowiedzUsuńPierś z piekarnika z ziołami aż mi się jeść zachciało
OdpowiedzUsuńŁadnie wygląda i pewnie tak samo smakuje :)
OdpowiedzUsuńSuper sposób, lubię takie przepisy gdzie jedzonko "robi się samo" - mięsko wygląda na pyszne i soczyste, wypróbuję u siebie :)
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuń