Sałatka szpinakowa z surimi
Składniki
1 opakowanie paluszków krabowych surimi
1 torebka ryżu
20 dag mrożonego szpinaku
2 ząbki czosnku
1 ogórek zielony wężowy
3 łyżki majonezu
3 łyżki jogurtu naturalnego
1 pęczek koperku
sól do smaku
pieprz do smaku
Sposób przygotowania
Ryż ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Ostudzić i przełożyć do miski. Szpinak rozmrozić na sicie, odsączyć z wody. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Paluszki krabowe pokroić na kawałki ok. 1,5 cm. Ogórek pokroić w kostkę. Koperek opłukać i posiekać. Wszystkie składniki przełożyć do ryżu razem z majonezem i jogurtem naturalnym. Przyprawić sola i pieprzem i dokładnie razem wymieszać. Schłodzić.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz