wtorek, 6 stycznia 2015

Pierogi z serem

Pierogi z serem

 
 
 

Składniki

 
CIASTO 

1 kilogram mąki pszennej
3 jajka
1 szklanka ciepłej wody

FARSZ

1 kilogram sera półtłustego
3 żółtka
1 szklanka cukru


Sposób przygotowania

 
CIASTO
Z podanych składników wyrobić gładkie, jednolite ciasto.
 
FARSZ
Wszystkie składniki dobrze ze sobą połączyć.
 
Na posypanej mąką stolnicy partiami ciasto rozwałkować , wykrawać szklanką kółka, nałożyć łyżką farsz i zlepić pieroga. Tak przygotowane pierogi wrzucać do gotującej się osolonej wody. Pogotować 3 minuty, wyjąć, odcedzić. Podawać najlepiej polane kwaśną śmietaną i posypane cukrem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz