wtorek, 6 stycznia 2015

Bułki włoskie z suszonymi pomidorami

Bułki włoskie z suszonymi pomidorami
 



 
Składniki
 
 
ROZCZYN
 
330 g mąki pszennej
1 opakowanie drożdży instant
1 szklanka letniej wody
 
CIASTO
 
700 g mąki pszennej
330 g letniej wody
1 opakowanie drożdży instant
2 łyżeczki soli
5 łyżek oliwy
1 łyżka czarnuszki
1 łyżka suszonych pomidorów
1 opakowanie przyprawy do chleba włoskiego
 
 
 
Sposób przygotowania
 
Wszystkie składniki na rozczyn dokładnie razem wymieszać. Przykryć ściereczką. Pozostawić na 12 godzin w ciepłym miejscu.
Po tym czasie do rozczyny dodać pozostałe składniki i bardzo dokładnie wyrobić na jednolite ciasto. Z ciasta porcjować bułeczki i układać je na blaszce wyłożonej pergaminem. Piec 25 minut w 180 st C. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz