wtorek, 6 stycznia 2015

Szparagi w sosie serowym

Szparagi w sosie serowym
 
 
 

 
 
Składniki
 
1 pęczek szparagów
300 gram serka topionego kremowego śmietankowego
1 litr wywaru drobiowego
1 woreczek ryżu
śmietanka słodka 18 % do smaku 
 
 
Sposób przygotowania
 
Szparagi obrać, opłukać, ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Ryż ugotować do miękkości według przepisu na opakowaniu. Wywar drobiowy zagotować. Dodać do niego serek topiony i dokładnie wymieszać, tak, aby serek całkowicie się rozpuścił, żeby nie było grudek. Jeżeli sos będzie za rzadki należy zagęścić go zawiesiną wody i mąki. Można wlać troszkę słodkiej śmietanki 18 % do smaku. Ugotowany ryż wyłożyć na talerz. Na ryż wyłożyć szparagi. Wszystko polać sosem serowym. Podawać na ciepło.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz