wtorek, 6 stycznia 2015

Jajka zapiekane z bobem i pomidorkami koktajlowymi

Jajka zapiekane z bobem i pomidorkami koktajlowymi
 
 


 
 
Składniki
 
10 jajek
400 g bobu
300 g pomidorków koktajlowych
sól do smaku
pieprz do smaku
masło do wysmarowania kokilek
 
 
Sposób przygotowania
 
Kokilki posmarować masłem. Bób ugotować na pół miękko w osolonej wodzie. Odcedzić. Obrać z łupinek. Pomidorki umyć, pokroić na ćwiartki lub połówki. Na spód kokilek wykładać bób i pomidorki. Do każdej porcji wbij 1 jajko. Posypać solą i pieprzem.  Zapiekać w piekarniku 15-20 minut w 180 - 200 st C. Podawać na gorąco z pieczywem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz