Krokiety z nadzieniem porosołowym
Składniki
CIASTO
3 szklanki wody
4 szklanki mąki
3 jajka
olej do smażenia
FARSZ
ok 0,5 kilograma oddzielonego od kości mięsa z bulionu, rosołów
1 cebula
2 jajka
sól, pieprz do smaku
PONAD TO
4 jajka
bułka tarta do obtoczenia krokietów
olej do smażenia
Sposób przygotowania
CIASTO
Wodę, mąkę i jajka dokładnie razem wymieszać. Z tak przygotowanego ciasta smażyć naleśniki na rozgrzanym oleju.
FARSZ
Mięso zmielić razem z cebulą. Następnie do zmielonego mięsa dodać jajka. Doprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie razem wymieszać.
Każdy naleśnik przesmarować przygotowanym farszem i zwinąć w krokieta. Obtaczać w jajku i bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz