Kostka kokosowa
Składniki
CIASTO
3 jajka
1 szklanka cukru
1,5 szklanki mąki pszennej
0,5 kostki masła lub margaryny
1 łyżeczka proszku do pieczenia
MASA
0,5 kostki masła
2 łyżki kwaśnej śmietany 18 %
3/4 szklanki cukru
10 dag wiórek kokosowych
Sposób przygotowania
Ciasto ucierać dodając po kolei : masło lub margarynę , jajka , cukier i na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dobrze wyrobić. Ciasto przełożyć do blaszki wyłożonej pergaminem. Piec 20 minut w 160-180 st C.
Wszystkie składniki na masę przełożyć do rondelka i rozpuścić, wymieszać. Gotową masę wylać na podpieczony spód i piec jeszcze razem kolejne 20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz