Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
Składniki
1 opakowanie kaszy kuskus
2 puszki tuńczyka w sosie własnym lub w oleju
10 ogórków konserwowych
1 puszka kukurydzy
1 puszka czerwonej fasolki
1 czerwona cebula
majonez
sól do smaku
pieprz do smaku
1 łyżka vegety
1 łyżka oliwy
Sposób przygotowania
Kaszę kuskus posypać vegetą, polać oliwą i zalać wrzącą wodą 1 cm powyżej w naczyniu. Tuńczyka, kukurydzę i fasolkę osączyć z zalewy. Ogórki konserwowe pokroić w kostkę. Cebulę obrać i posiekać. Wszystkie składniki wymieszać razem ze sobą dodając majonez (majonezu dajemy tyle, żeby sałatka nie była za sucha). Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać. Schłodzić.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz