Uwielbiana przez mojego męża :)
Fasolka :)
Dzisiaj w wersji :) pomidorowej
Fasolka w sosie pomidorowym
Składniki
400 g fasoli Jaś Karłowy Piątnica
1 koncentrat pomidorowy
1 cebula
tłuszcz do smażenia
sól do smaku
cukier do smaku
Sposób przygotowania
Fasolę zalać wodą. Odstawić najlepiej na całą noc. Po tym czasie, zlać wodę. Fasolę przełożyć do garnka zalać ponownie wodą. Posolić do smaku i gotować do miękkości. Cebulę obrać i zeszklić na rozgrzanym tłuszczu. Do ugotowanej fasolki dodać cebulę i koncentrat pomidorowy. Wody nie odlewać. Wszystko razem dobrze wymieszać i doprawić do smaku solą i cukrem. Podawać na ciepło. Najlepiej z pieczywem.
Oj mój mąż też ją uwielbia. Pyszne danie :-)
OdpowiedzUsuńUwielbiam fasolkę, ale w takiej postaci jeszcze jej nie jadłam, choć bardzo podobnie wygląda moja wegetariańska wersja fasolki po bretońsku :P
OdpowiedzUsuńOj lubię, lubię :)
OdpowiedzUsuńu nas raczej woleliby chyba fasolkę po bretońsku, a ja na taką chętnie się kuszę:) fasolka jest bardzo zdrowa:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam fasolke w sosie pomidorowym :)
OdpowiedzUsuńNie ma to jak fasolka po bretońsku. Ech zjadła bym , tylko nie wiem kiedy się za to zabiorę .
OdpowiedzUsuń