Na czerwonym dywanie
Składniki
SKŁADNIKI PODSTAWOWE
2 białe kiełbaski
1 czerwona papryka
1/2 bagietki
PRZYPRAWY
2 łyżeczki bazylii
szczypta soli
3 ząbki czosnku
DO SMAROWANIA I SMAŻENIA
3 łyżki masła
1 łyżka margaryny
1 szklanka wody
Sposób przygotowania
Paprykę umyć, oczyścić, pokroić w drobną kosteczkę. Przesmażyć na 2 łyżkach masła. Wsypać bazylię i sól, wymieszać. Dolać wody i udusić do miękkości. Odparować płyn i lekko przestudzić. Zmiksować blenderem na gładką masę.
Bagietkę pokroić na mniejsze kromeczki. Z każdej strony przesmarować masłem. Jedną ze stron dodatkowo przesmarować przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Podsmażyć z obu stron na suchej patelni.
Kiełbaski przekroić na pół i ponacinać. Przesmażyć na patelni na rozgrzanej margarynie z obu stron.
Na talerz ułożyć mus paprykowy. Na nim poukładać upieczone kiełbaski. Dookoła ułożyć grzanki czosnkowe z bagietki. Podawać na ciepło.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz