Chińszczyzna
Składniki
2 woreczki ryżu2 piersi z kurczaka1 op mrożonej mieszanki chińskiej (warzywa)2 fixy do potrawy chińskiejolej do smażeniasłodka paprykasól
Sposób przygotowania
Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Piersi umyć, oczyścić, pokroić na małe kawałki. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na nim piersi. Oprószyć je solą i słodką papryką. Zdjąć z patelni.Na tym samym tłuszczu (jak będzie mało to można dolać oleju) usmażyć warzywa ok 10 minut. Podlać wodą i dusić jeszcze 10 minut , aż warzywa będą miękkie. Dodać usmażone piersi. Fixy rozrobić wg przepisu na opakowaniu. Wlać do warzyw i dobrze wymieszać. Podawać z ryżem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz