Zapiekanka "Co w ręce wpadnie"
Składniki
2 woreczki ryżu
2 kotlety schabowe (takie jak zostaną z obiadu)
1/2 opakowania mrożonki "zupa wiosenna"
1/2 opakowania mrożonki "zielona fasolka szparagowa"
1 słoiczek koncentratu pomidorowego
1 duża kwaśna śmietana
2 łyżeczki musztardy delikatesowej
sól do smaku
vegeta do smaku
olej do smażenia
Sposób przygotowania
Ryż ugotować na pół miękko. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć na nim warzywa. Posypać lekko solą i vegetą.
Następnie wlać ok 0,5 litra wody, dodać 1/2 słoiczka koncentratu pomidorowego i upróżyć aby warzywa były miękkie i do odparowania w większej części płynu
W naczyniu żaroodpornym układać kolejno 1 woreczek ryżu, na to warzywa następnie pokrojone na mniejsze kawałki schabowe na to ryż i to wszystko polać sosem śmietanowym ( śmietanę wymieszać z musztardą i 1/2 słoiczka koncentratu pomidorowego ). Zapiekać 30 minut w 180 st C.
Można użyć dowolne mrożonki bądź świeże warzywa.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz